Beeldvormingscampagne autisme en werk: AutismeTenTop

Autisme Ten TopEen diverse groep personen en organisaties met betrokkenheid bij het autismespectrum, waaronder PAS, NVA en Auticomm, is gestart met een beeldvormingscampagne om te wijzen op de vaak onvermoed grote inzetbaarheid van mensen met autisme op de arbeidsmarkt. Hieronder volgt hun aankondiging.

Mensen met een vorm van autisme vormen een uniek, en nog nauwelijks benut arbeidspotentieel dat op veel verschillende terreinen voor werkgevers waardevol kan zijn. Met de beeldvormingcampagne ‘Autisme Ten Top’ willen wij als organisatoren niet alleen de stigma’s rondom autisme doorbreken, wij willen toekomstige werkgevers bovenal bewust maken van de unieke kwaliteiten en mogelijkheden van deze doelgroep.

De beeldvormingcampagne ‘Autisme Ten Top’ is absoluut uniek te noemen. Het initiatief is tot deze campagne is niet alleen door mensen met autisme genomen, de campagne wordt door hen ook georganiseerd en gedragen. Om de stigma’s rondom autisme te doorbreken, én werkgevers bewust te maken van dit onbekende en unieke arbeidspotentieel, hebben Dr. Jaap Brand, en Drs. Carlo Post gezamenlijk het initiatief tot deze campagne genomen.

Door verspreid over het hele land werkgeversbijeenkomsten te organiseren, wil ‘Autisme Ten Top’ de bestaande vooroordelen rond autisme weg te nemen en geïnteresseerde werkgevers, middels praktijkvoorbeelden, te laten zien welke unieke kwaliteiten er schuil kunnen gaan onder het etiket ‘autisme’. Want het is juist hun autisme dat deze mensen in staat stelt een bijzondere aanwinst voor een organisatie te zijn!

Tijdens de bijeenkomsten zullen zowel betrokken werknemers, hun werkgever, als belangen – organisaties zich inzetten voor beantwoorden van vragen van deelnemende werkgevers over leven en werken met autisme, of de weg naar het succesvol inzetten van mensen met autisme binnen een bedrijf. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het tegemoet komen aan eventuele randvoorwaarden betrekkelijk eenvoudig. Vaak gaat het slechts om een prikkelarme omgeving, duidelijke afspraken, en een vast aanspreekpunt.

Op de bijeenkomst zijn ook ondernemers aanwezig die al langdurig mensen met autisme inzetten. Zij kiezen doelbewust mensen met een vorm van autisme voor, bijvoorbeeld, het ontwikkelen en testen van software, of voor digitalisering van archieven. Deze succesvolle ondernemingen zijn tot deze keuze zijn gekomen op basis van argumenten op het gebied van duurzaamheid, hoge kwaliteit, en vooral 100% klanttevredenheid.

Tot slot biedt de afsluitende borrel geïnteresseerde werkgevers de gelegenheid met potentiële kandidaten te netwerken.

De eerstvolgende werkgeversbijeenkomst zal worden gehouden op:
Donderdag 26 Januari 2012
Prismare theater Enschede,
Roomweg 167d,
7523 BM Enschede
van 13:30 uur tot 17:00 uur.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. U kunt zich inschrijven via: marjon@autismetentop.nl

Voor verdere informatie over de campagne kunt u kijken op www.autismetentop.nl

Advertenties

One Response to Beeldvormingscampagne autisme en werk: AutismeTenTop

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s